Ķirbju – burkānu biezenis (no 10 mēn.)

 07. februāris 2009 20:45 Recepte  skatījumi: 6559



Foto: Shutterstock.com


 

1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām

Ķirbi nomizo, izņem sēklas. Gatavošanai paredzēto šķēli sarīvē uz rupjas rīves. Burkānus notīra, rūpīgi nomazgā un sarīvē. Katliņā izkausē sviestu, ieber sarīvētos dārzeņus un neilgu brīdi sautē. Tad, sadalot vairākās daļās, pievieno ūdeni un katlā, nosegtā ar vāku, sautē minūtes 10 līdz 15. Kad ēdiens gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist, pievieno krējumu un smalki sakapātas dilles, tad sasmalcina biezenī. Ja gadījies izvārīt krietni lielāku porciju, to sasaldētu var uzglabāt nākamajām ēdienreizēm. Saldēšanai paredzētajai ēdiena daļai nepievienojiet krējumu un dilles! 

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Ķirbis
300 gr
2. Burkāni
300 gr
3. Sviests
1 ēd. karote
4. Svaigas dilles
1/4 tējkarote
5. Salds krējums
1 tējkarote
6. Ūdens
200 ml


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk