Plānās pankūkas (no gada vecuma)

 07. februāris 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 3599



 

3 porcijas vai 1 pieaugušajam un 1 bērnam

 

Miltus iesijā ūdenī, pievieno sāli, pēc vajadzības pielej pienu, izmaisa viendabīgā mīklā. Olas saputo un iecilā mīklā. Mīlu atstāj uz pusstundu ievilkties, ja mīkla pēc tam kļuvusi pārāk bieza, pielejiet vēl nedaudz piena. Pannā ielej dažas lāses eļļas, ieliek nedaudz sviesta, kad panna uzkarsusi, uzlej kausiņu mīklas, kustina pannu tā, lai mīkla vienmērīgi noklāj pannas cepamo virsmu. Pankūkas cep vienmērīgi dzeltenas un pasniedz vēl siltas. Pankūkas var pasniegt ar krējumu vai augļu biezeni, varat pagatavot arī dārzeņu – gaļas biezeņa pildījumu. Piedāvājot mazulim pankūkas, noteikti dodiet viņam padzerties – ūdeni bez gāzes vai zāļu tēju bez cukura.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Sviests
4 ēd. karotes
2. Nedaudz eļļas
3. Kviešu milti
125 gr
4. Ūdens
75 ml
5. Piens (3,5%)
150 ml
6. Šķipsniņa jūras sāls
7. Olas
2 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk