Tvaicēti kartupeļi (no 7 mēn.)

 06. februāris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 5064



Foto: Shutterstock.com


 

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež vidēji plānās šķēlēs. Ūdeni uzvāra tvaicējamajā katlā. Kartupeļus liek tvaicēties un lēnas uguns. Tvaicējamajam katlam noteikti uzlieciet vāku! Dārzeni tvaicē apmēram 15 līdz 20 minūtes. Šādi gatavotus kartupeļus, pirms dot mazulim, var samīcīt ar dakšiņu vai sastampāt ar kartupeļu stampiņu. Kartupeļiem pievieno sviestu un, ja mazulis jau sasniedzis 10 mēnešu vecumu, arī smalki sagrieztus lociņus.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Ūdens
200 ml
2. No 10. mēneša arī zaļos lociņus
3. Sviests
2 ēd. karotes
4. Vidēja lieluma miltainu kartupeļu
600 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk