Puķkāpostu – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)

 06. februāris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 11949



 

Puķkāpostus noskalo, sadala ziedkopās, kātiņu sagriež nelielos gabaliņos. Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Visu liek katlā, pārlej ar apmēram 150 ml ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un ar vāku noslēgtā katlā atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā dārzeņi vārīti. Iemaisa biezenī eļļu. Ļauj biezenim atdzist.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Puķkāposts
100 gr
2. Kartupeļi
50 gr
3. Eļļa
1 ēd. karote
4. Ūdens
150 ml


0 Pievienot komentāru

Kategorijas