Kolrābju – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)

 06. februāris 2009 21:45 Recepte  skatījumi: 8173



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Nomizo kolrābi, nogriežot koksnainās daļas, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlēs. Visu liek katlā, pārlej ar apmēram 150 ml ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un ar vāku noslēgtā katlā atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Ar smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā dārzeņi vārīti. Iemaisa biezenī eļļu. Ļauj biezenim atdzist.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Eļļa
1 ēd. karote
2. Kartupeļi
50 g
3. Kolrābis
100 gr
4. Ūdens
150 ml


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk