Fenheļa biezenis (no 6 mēn.)

 06. februāris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 5892




Fenheļa bumbuli notīra, nogriež kātus un zaļās lapas. Sagriež šķēlēs. Liek katlā, pārlej ar apmēram ¼ l ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Kad dārzenis gatavs, to ar smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā fenhelis vārīts. Biezeni sadala trīs vienādās daļās un salej pārtikas saldējamās kastītēs. Divas porcijas atdzesē auksta ūdens peldē un uzreiz liek saldētavā. (Eļļu šīm porcijām pievieno pēc atkausēšanas un uzsildīšanas, tieši pirms bērna barošanas) Vienu porciju jūs varat lietot tūlīt pat. Atdzesējiet biezeni, pievienojiet vienu ēdamkaroti eļļas un labi samaisiet.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Viens fenheļa bumbulis
300 g
2. Eļļa
3 ēd. karotes
3. Ūdens
1/4 l


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk