Baltās šokolādes uzputenis ar zemenēm

 06. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2817

Uzpūtenim var izmantot arī saldētas ogas.




 

Želatīnu izmērcē. Olu dzeltenumus uzputo ar 90 g pūdercukura; šokolādi ar želatīnu, 3 ēdamkarotēm ūdens un rumu izkausē mazā karstumā. Saldo krējumu, izņemot vienu karoti, sakuļ stingrās putās. Šokolādes masu iejauc olu dzeltenumu masā, pievieno arī sakulto krējumu. Noliek aukstumā vismaz uz 8 stundām. Zemenes kopā ar 2 ēdamkarotēm ūdens un atlikušo pūdercukuru sastrādā biezenī un kā augļu pamatni izklāj uz šķīvjiem. No šokolādes uzpūteņa ar divām ēdamkarotēm atdala lodītes un uzliek zemeņu mērcei. Creme fraiche sajauc ar 1 ēdamkaroti krējuma un kā rotājumu uzpilina uz zemeņu mērces.

 

Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Sastāvdaļas

1. Olu dzeltenumi
6 gab
2. Pūdercukurs
125 gr
3. Baltā šokolāde
200 gr
4. Rums
10 gr
5. Salds krējums
1/5 l
6. Zemenes
150 gr
7. Creme fraiche
1 ēd. karote
8. Plāksnītes baltā želatīna
4


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk