Persiku kompots

 06. februāris 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 7138



Persikus applaucē ar karstu ūdeni, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem kodolus. Persiku pusītes uzvāra katliņā kopā ar plūškoka ogu sulu, izspiesto apelsīna sulu, pārtikas cieti, vaniļas cukuru un konjaku. Katliņā ar vāku mazā karstumā vāra aptuveni 3 minūtes. Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru sakuļ stingrās putās. Persiku kompotu sadala divos deserta šķīvjos. Garnē ar putukrējuma piciņām, pārkaisa ar kanēli un mandeļu skaidiņām. Pasniedz ar espresso kafiju vai itāļu deserta vīnu.

 

Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Sastāvdaļas

1. Pūdercukurs
1 tējk.
2. Salds krējums
1 ēd. karote
3. Konjaks
1 tējkar.
4. Pārtikas ciete
1 tējk.
5. Liela apelsīna sula
1 gab
6. Plūškoka ogu sulas
2 ēd. karotes
7. Gatavi persiki
350 gr
8. Kanēlis
1/2 tējk.
9. Mandeļu skaidiņas
1/2 tējk.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk