Tievie spageti ar anšoviem un tomātu mērci

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ķiplokus viegli apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz sāk mainīt krāsu. Pievieno anšovus, pētersīļus un 30 sekundes sautē. Pievieno tomātus, 1/2 tējkarotes sāls, piparus. Maisot karsē 25 minūtes. Uzvāra 1 litru ūdens, pieber 1 1/2 ēdamkarotes sāls un ieliek spageti. Izvārītus makaronus nosusina, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa un pasniedz.

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Sagrieztu savā sulā konservētu tomātu - 1 1/2.glāze
  • Sasmalcinātu pētersīļu - 2.ēd. karotes
  • Sagrieztas anšovu filejas - 4.gab
  • Olīveļļa - 1/3.glāzes
  • Sasmalcināti ķiploki - 1.tējk.
  • Svaigi samalti pipari - 6-8.šķipsniņas
  • Tievie spageti - 500.g