Tievie spageti ar anšoviem un tomātu mērci

 05. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2612



 

Ķiplokus viegli apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz sāk mainīt krāsu. Pievieno anšovus, pētersīļus un 30 sekundes sautē. Pievieno tomātus, 1/2 tējkarotes sāls, piparus. Maisot karsē 25 minūtes. Uzvāra 1 litru ūdens, pieber 1 1/2 ēdamkarotes sāls un ieliek spageti. Izvārītus makaronus nosusina, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa un pasniedz.

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Sagrieztu savā sulā konservētu tomātu
1 1/2 glāze
3. Sasmalcinātu pētersīļu
2 ēd. karotes
4. Sagrieztas anšovu filejas
4 gab
5. Olīveļļa
1/3 glāzes
6. Sasmalcināti ķiploki
1 tējk.
7. Svaigi samalti pipari
6-8 šķipsniņas
8. Tievie spageti
500 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk