Tievie spageti ar baklažāniem

 05. februāris 2009 15:05 Recepte  skatījumi: 1584



Baklažānu nomizo, apsāla un cep. Ķiplokus apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz sāk mainīt krāsu. Strauji maisot, pievieno pētersīļus, tomātus, asos piparus un 1/4 tējkarotes sāls. Neuzliekot vāku, cep apmēram 25 minūtes. Cepta baklažāna šķēles sagriež strēmelēs, pievieno mērcei un turpina cept vēl 2-3 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Šo mērci var pagatavot vairākas dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapī. Tievos spageti izvāra 4 l sālīta ūdens. Sasildītā bļodā ieliek nedaudz mērces, virsū liek izvārītus un nokāstus makaronus, tad uzlej pārējo mērci un ātri samaisa. Pasniedz nekavējoties. Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Baklažāni
500 gr
2. Sasmalcināts ķiploks
1 1/2 tējkarote
3. Olīveļļa
3 ēd. karotes
4. Sasmalcinātu pētersīļu
2 ēd. karotes
5. Savā sulā konservētu tomātu
1 3/4 glāzes
6. Sasmalcināti asie sarkanie pipari (vai mazāk - pēc garšas)
1 tējkarote
7. Sāls
8. Tievie spageti
500 gr



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk