Jēra gaļas frikasējs

 05. februāris 2009 9:50 Recepte  skatījumi: 3024


 

Gaļu sadala nelielos glītos gabaliņos, liek katliņā, kur tik daudz vāroša ūdens, ka gaļu sedz, uzvāra, noputo, pieliek sagrieztu burkānu un sīpolu, karoti sviesta, pētersīļu lapiņas vai pāris šķēlīšu no saknītes, pāris lauru lapas, piparus, sāli, uzliek katliņam vāku un vāra kamēr gaļa mīksta. Tad gaļu izņem un saliek bļodas vidū glītā kaudzītē un apkaisa pētersīļu lapiņām. Katliņā atlikušai mērcei pieliek miltus, skābu krējumu, garšvielas pēc vajadzības, uzvāra un pārlej tad gaļai pāri. Galdā pasniedz ar izsutinātiem rīsiem, vai vārītiem kartupeļiem.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Pētersīlis
2. Burkāns
1 gab
3. Sīpols
1 gab
4. Milti
1 ēd. karote
5. Skābs krējums
1 ēd. karote
6. Sviests
1 ēd. karote
7. Jēra gaļa
1 kg
8. Lauru lapas
2 gab
9. Pipari
10. Sāls


0 Pievienot komentāru

Kategorijas