Pildīta laša fileja

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sakapā ķiploka daiviņas, lociņus. Sagriež vai sakapā sēnes, kā kuram labāk patīk. Noskalo un nosusina spinātu lapas. Kamēr gatavojam pildījumu, uzkarsējam cepeškrāsni uz 165 grādiem. Ņemam kārtainās mīklas plāksni (veikalā var nopirkt jau gatavas, saldētas), liekam uz tās laša fileju, lasim iegriežam kabatiņas. Samaisam kopā sviestu, sēnes, lociņus un ķiploku daiviņas. Sapildam kabatiņās pildiījumu, pārklājam visu fileju ar spinātu lapām (atkal - kā kuram patīk - var mazliet, var daudz). Otru mīklas plāksnīti pārklājam pāri pildītajam lasim un ar asu nazīti varam iegriezt vertikālas vai horizontālas strīpiņas, lai izskatītos skaisti, kad būs izcepies. Aizspiežam malas un galus ciet. Var ar nazi nogriezt lieko mīklu gar malām un galiem, tad būs akurāts kukulītis. Liekam krāsnī un cepam apm. 40-45 min., vairāk nevajag, jo zivs ir ātri gatava. Pasniedzam ar baltā vīna mērci, garnējam - kā kuram labāk patīk. Man garšo tikai ar salātiem, var kādu jauno kartupelīti, dillītes. Labu apetīti! Ceru, ka garšos. Izklausās gari, bet īstenībā aizņem kādas 15-20 minūtes.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kārtainās mīklas plāksnes - 2.gab
  • Locinji,spinati(svaigi)
  • Sviests,
  • Sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Austersēnes - 50.gr
  • Lasha fileja