"Skudru pūznis" 5

 04. februāris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 7317



Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru,pievieno iebiezināto pienu,izsijātus miltus,cepamo pulveri,beigās iecilā saputotus olu baltumus(baltums jāsaputo stingrās putās). Uz parastās,apaļās tortes formas izklāj cepamo papīru,uz tā plānā,ļoti plānā kārtā izklāj pavisam nedaudz mīklas.Cep 180-200 grādos.Izceptai kārtai jābūt ne biezākai par 0.5 cm. Atlikušajai mīklai piemaisa 3 ēd. karotes kakao.Šo mīklu liek kantainā pannā,kura izklāta ar cepamo papīru,cep 180-200 grādos kamēr gatava.Gatavību var pārbaudīt ar kociņu-ja iedurot kociņu masā,tai nelīp nekas klāt , plātne ir gatava(cepas aptuveni 40 min.). Apaļo,balto kārtu liek uz liela šķīvja,brūno,kantaino kārtu atdzesē un sagriež ar asu nazi mazos kubiciņos(aptuveni1.5*1.5 cm). Brūnos kubiciņus apviļā gatavajā biezpiena masā un kārto uz apaļās kārtas piramīdas formā,beigās pārlej ar kakao glazūru(var arī ar šokolādes glazūru) un pārkaisa krāsainas cukura standziņas,kuras var iegādāties veikalos-tās būs tās skudriņas. Biezpiena masa pagatavošana: Biezpienu(labāk lauku),samaļ ,saputo skābo krējumu ar cukuru un visu šo masu sajauc kopā.Var masai pievienot arī samaltu marmelādi,vai smalki sagrieztu.Visgaršīgāk ir ar marmelādi "Gundega".Tad nu šajā masā mērcējam brūnos kubiciņus. Glazūras pagatavošana:cukuru,kakao un ūdeni liek katliņā un uz ļoti maza karstuma maisot karsē līdz ir iegūta viendabīga masa ,kad noņem no plīts,pievieno sviestu un atdzesē. Kūkas veidošanā var iesaistīt arī bērnus,jo torņa celšana tiem labi padodas. Kūkai jāievelkas vismaz 8 stundas.Es parasti cepu iepriekšējā dienā pirms svētkiem.Un nebaidieties no garā apraksta,šo kūku var izcept apmēram2-3 stundu laikā un nav jābūt dižam konditoram,lai noformētu šo kūku.Kūka nav trekna,tā ir garšīga un vērtīga.Kūkas pietiks vismaz 20 ēdājiem.Mana ģimene un draugi to ir ļoti iecienījuši.

Sastāvdaļas

1. Olas
5 gb
2. Sviests
3 ēd. karotes
3. Kakao
3 ēd.karotes
4. Cukurs
3 ēd.karotes
5. Biezpiens
400 gr
6. Skābais krējums 25%
1000 gr
7. Cukurs
200 gr
8. Kakao
3 ēd.kar.
9. Milti
400 gr
10. Cepamais pulveris
2 tējkarotes
11. Iebiezināts piens ar cukuru
1 no buņdžas
12. Skābais krējums 25%
300 gr
13. Cukurs
300 gr
14. Ūdens
2 ēd.karotes


5 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk