Jēra karbonāde rīvmaizē

Lieliska recepte, kā pagatavot jēra gaļu. 

Klasika!

FOTO: Shutterstock.com

Klasika!

 

Gaļu sagriež šķēles, katru ar 2 ribiņām, no kurām atloba gaļu nost un vienu izlauž, bet otru atstāj no gaļas atkasītu šķēlei klāt.

Tad šķēles krietni izdauza ar gaļas āmuru, bet tā ka tās neizjūk, apkaisa ar sāli un pipariem, apsmērē sakultā olā, apvārta rīvmaizē un cep sviestā skaisti brūnas no abām pusēm.

Galdā pasniedzot, karbonādes šķēlēm pārlej brūno sviestu un uzliek katrai pa plānai citrona iešķeltai ripiņai. Klāt var dot šķovētas saknes vai brūni apcepinātus kartupeļus.

 

Reklāma
Reklāma

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

 

Sastāvdaļas

  • Pipari
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Ola - 1
  • Rīvmaize - 100.gr
  • Jēra gaļas no mugurgabala - 1.kg
  • Sāls