Paegļu ogu mērce medījumiem

 04. februāris 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 3646



Foto no veikala "Avokado" arhīva


 

Kad medījumu cepetis no pannas noņemts, atlikušai mērcei pielej pāris karotes auksta ūdens un atvāra brūnos piecepumus. Tad sagrūž smalki paegļu ogas un pieliek pie mērces. Pēc tam atšķaida ar aukstu ūdeni karoti miltu, pielej mērcei un uzvāra. Beidzot pielej ari glāzi sarkanā vīna, bet tad vairs mērci neuzvāra. Galdā pasniedz pie meža putnu vai meža dzīvnieku cepešiem.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Sarkanais vīns
1 glāze
2. Milti
1 ēd. karote
3. Sviests
1 ēd. karote
4. Paegļu jeb kadiķu ogas
1 ēd. karote
5. Sāls


0 Pievienot komentāru

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk