DELFI

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Dienas recepte

Gatavojam Pashu Lieldienu noskaņās!
Svētkos pagatavo īpašo Pashu!

Receptes » Mērces

Paegļu ogu mērce medījumiem

Recepte / Mērces | Skatījumi 2547

Foto no veikala "Avokado" arhīva

Sastāvdaļas

1. Sarkanais vīns 1 glāze
2. Milti 1 ēd. karote
3. Sviests 1 ēd. karote
4. Paegļu jeb kadiķu ogas 1 ēd. karote
5. Sāls

 

Kad medījumu cepetis no pannas noņemts, atlikušai mērcei pielej pāris karotes auksta ūdens un atvāra brūnos piecepumus. Tad sagrūž smalki paegļu ogas un pieliek pie mērces. Pēc tam atšķaida ar aukstu ūdeni karoti miltu, pielej mērcei un uzvāra. Beidzot pielej ari glāzi sarkanā vīna, bet tad vairs mērci neuzvāra. Galdā pasniedz pie meža putnu vai meža dzīvnieku cepešiem.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Sanita Šteinberga
Raksts publicēts 4. Feb 2009 08:00



 

LAPAS KARTE