Tomātu mērce

 03. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 3118


 

Tomātus sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā ar 1/2 litra buljona, izvāra mīkstus, spaida turpat katliņā, kamēr izšķīst un izlaiž caur sietiņu. Tad sabrūnē katliņā miltus ar sviestu, liek klāt tomātus, piparus, cukuru, sāli pēc garšas, beidzot ari skābu krējumu un uzvāra. Var pielikt ari pētersīļu vai diļļu lapiņas. Ja vēlas, var piespiest ari citrona sulu.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Tomāti
5
3. Buljons
puslitrs
4. Milti
2 ēd. karotes
5. Sviests
1 ēd. karote
6. Skābs krējums
2 ēd. karotes
7. Cukurs
8. Pipari


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk