Olu mērce - piedeva gaļai un zivju ēdieniem

 18. novembris 2017 17:00 Recepte  skatījumi: 6155


Foto: Shutterstock.com


Vispirms cieti novāra olas un sakapā tās smalki. Tad uzvāra ½ litra ūdens, izkausē tanī sviestu, pieliek sasmalcinātās olas, piejauc sinepes un sāli pēc garšas, pietumē beidzot arī miltus un uzvāra. Galdā sniedz karstu pie zivīm vai vārītas gaļas ēdieniem.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Sviests
2 ēd. karotes
2. Milti
1 ēd. karote
3. Sinepes, sāls
1 tējkar.
4. Olas
5 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk