Brieža cepetis 1

 31. janvāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 11627


Ņem brieža ciskas vai karbonādes gabalu (3kg), sarīvē ar sāli un saspiestiem ķiplokiem. Viegli apkaisa ar timiānu un liek iepriekš sakarsētā cepešpannā ar karstu eļļu, tad šauj iekšā 250 - 220 grādu karstā cepeškrāsnī. Ļauj viegli apbrūnināties abam pusēm, tad liek klāt sagrieztu sīpolu, aprikozes, plūmes, rozīnes, piparus un pannā ielej karstu ūdeni un samazina temperatūru par 20 grādiem. Cep periodiski grozot un aplejot ar izvedojušos mērci. Var pasniegt gan ar kartupeļiem, gan rīsiem un šķovētiem kāpostiem. Labu apetīti!

Sastāvdaļas

1. Eļļa
50 g
2. Timiāns
tējkarote
3. Brieža gaļa
3 kg
4. Pipari
10 gab
5. Žāvētas plūmes
10 gab
6. Žāvētas aprikozes
10 gab
7. Rozīnes
1 sauja
8. Sīpoli
1 gab.
9. Ķiploki
10 daiviņas
10. Sāls
25 g
11. Karsts ūdens
l


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk