Siera zupa ar šķiņķi

FOTO: Shutterstock.com

Liek vārīties ūdeni. Pa to laiku sarīvē uz rupjas rīves burkānus, sagriež mazos gabaliņos sīpolu un lielākos gabaliņos kartupeļus un šķiņķi. Uz pannas apcep sīpolus. Kad tie sāk kļūt zeltaini, pievieno burkānus. Apceptos burkānus un sīpolus liek ūdenī vārīties, pievienojot pēc garšas sāli un piparus. Pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno sagrieztos kartupeļus un šķiņķi. Kad kartupeļi ir pa pusei mīksti, katlā pievieno arī konservētos zirnīšus un izspiestas ķiploku daiviņas, kā arī pēc garšas sāli un paprikas pulveri. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, zupai liek klāt kausēto sieru (ja grib mazāk treknu, var likt 1 vai 2 iepakojumus) un seko līdzi, lai viss siers izšķīstu (nepaliktu kunkuļi). Pievieno baziliku un zaļumus un vēl kādas 3 minūtes vāra. Nu, zupa ir gatava. Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Zaļumi
  • Kartupeļi - 6.gb
  • Sīpols - 1.gb
  • Burkāni - 2.gb
  • Konservētie zirnīši - 250.g
  • Ķiploks - 1.daiviņas
  • Kausētais siers dzintars - 2.iepakojumi
  • Kūpināts šķinķis - 300.g
  • Baziliks
  • Paprikas pulveris
  • Sāls, pipai