Aukstā dārzeņu zupa ar rīsiem

 29. janvāris 2009 13:00 Recepte  skatījumi: 2306


Katliņā uzvāra zupu kopā ar 2 glāzēm ūdens. Pievieno rīsus un, kad virums uzmutuļojis, pieber sāli un piparus, katlam uzliek vāku un ļauj 10-12 minūtes vārīties uz vidējas uguns. Rīsiem vārīšanas beigās jābūt ne pārāk mīkstiem, jo, zupai atdziestot, tie turpinās briest. Sāli pieber pēc garšas. Gatavu zupu salej 4 šķīvjos, katrām ieber rīvētu sieru, baziliku, samaisa un ļauj atdzist. Pasniedz istabas temperatūrā. Zupu nedrīkst atdzesēt ledusskapi. Tā jāpasniedz tajā pašā dienā. Šī zupa ir piemērota tikai siltam laikam. Pēc tās pasniedz kādu aukstu zivs vai gaļas ēdienu.

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Nevārītu rīsu
1/2 glāzes
3. Siers
200 gr
4. Pāri palikusi dārzeņu zupa
2 glāzes
5. Ūdens
2 glāzes
6. Baziliks


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk