Veselīgas maizītes 2

 27. janvāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 4557



 

1. Rupjos rudzu miltus samaisām ar sauso raugu. 2. Pielejam silto ūdeni un samaisam. 3. Pārsedzam trauku un ļaujam aptuveni 20 minūtes siltā vietā uzrūgt. 4. Uzrūgušajai mīklai pakāpeniski pievienojam smalkos miltus, sēkliņas (saulespuķu, ķimeņu, ķirbju vai citas pēc savas izvēles), smalki sagrieztu sīpolu, izkausētu sviestu, šķipsniņu sāls un cukuru pēc garšas. 5. Mīcam mīklu līdz tā vairs nelīp pie rokām. 6. Cepešpannu noklājam ar sviestu vai eļļu. 7. Veidojam mazas mīklas bumbiņas (šo darbiņu noteikti varat darīt kopā ar bērnu) un liekam uz pannas. Ievērojiet atstarpes, jo mīkla cepšanas laikā pletīsies! 8. Liekam cepties: pirmās 20 minūtes cepam 100 grādu karstumā, pēc tam temperatūru paaugstinām līdz 200 grādiem un cepam līdz maizītes kļuvušas kraukšķīgi brūnas. 9. Ņemam ārā un liekam brokastu galdā!:) Maizītes var pasniegt arī kā uzkodas pirms pusdienām vai vakariņām.

Sastāvdaļas

1. Sīpols
1 gab
2. Sviests vai eļļa
1 glāze
3. Silts ūdens
1 glāze
4. Raugs
1 paciņa
5. Smalkie rudzu milti
2 glāzes
6. Sāls
7. Rupjie rudzu milti
1 glāze
8. Cukurs


2 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk