Ideja sātīgām vakariņām: folijā cepts cūkas šķiņķis

Smaržīgs cūkgaļas cepetis vakariņās. Gardi!

FOTO: Shutterstock.com

Gaļu noskalo, nosusina ar salveti. Speķi un burkānus sagriež garenos salmiņos. Ar asu nazi sabaksta burkānus un speķi gaļā. Tad gaļu ierīvē ar sāli un garšvielām. Sagatavoto gaļu ietin vairākās daļās salocītā folijā, liek uz cepešpannas cepeškrāsnī. Pirmās 10 min. temp. jābūt augstai - apmēram 200-250, pēc tam to var samazināt. Gaļas gatavību var noteikt iedurot ar nazi, ja no dūruma vietas iztek caurspīdīga sula - gaļa ir gatava. Tad to izņem no krāsns. Kad atdzisusi - iztin no folija. Garšīgi ar sautētiem dārzeņiem vai sviestā apceptiem veseliem maziem kartupelīšiem.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Saberztas laurulapas
  • Melnie maltie pipari
  • Sāls
  • Burkāni - 3.gab.
  • Cūkgaļa - 2.kg