Sarkano biešu buljons 1

 30. janvāris 2009 12:20 Recepte  skatījumi: 2886



Kopā ar gaļu un garšvielām vāra sarkanās bietes. Kad gaļa un bietes mīkstas, buljonu izkāš, noņem taukus, pielej mazliet citronu sulas, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem. Pasniedz karstu tasītēs ar gaļas pīrādziņiem vai grauzdiņiem. Variants: bietes vāra sālsūdenī bez gaļas. Gatavas bietes sarīvē, izspiež sulu, ko pielej pie buljona, lai būtu sarkanāka krāsa. Buljonam pieliek krējumu, citronu sulu pēc garšas, pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz tasītēs karstu vai aukstu ar grauzdiņiem.

V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978.

Sastāvdaļas

1. Liellopu gaļa ar kaulu
2. Sarkanās bietes
3. Citrona sula
4. Sāls, pipari
5. Cukurs
6. Lauru lapas
7. Sīpols
8. Dilles, pētersīļi


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk