Sātīga lēcu zupa ar žāvētu gaļu un konservētiem tomātiem

 05. marts 2016 12:00 Recepte  skatījumi: 7923

Uzvāri šo bagātīgo un aromātisko zupu!



Foto: Shutterstock.com


1. Sīpolus eļļā un 2 ēdamkarotēs sviestā apcep zeltainus.

2. Pievieno burkānus, selerijas un maisot karsē 2-3 minūtes.

3. Pievieno šķiņķi un karsē vēl apmēram minūti.

4. Sautējumam pievieno tomātus savā sulā un 25 minūtes vāra uz lēnas uguns nenoslēgtā traukā.

5. Virumu laiku pa laikam apmaisa ar koka karoti. Zupā iemaisa lēcas, pielej buljonu, pieber sāli un turpina vārīt, kamēr lēcas kļuvušas mīkstas.

6. Vārīšanas ilgums ir apmēram 45 minūtes, bet tas, protams, atkarīgs no lēcām.

7. Reizēm lēcas uzsūc neiedomājamu šķidruma daudzumu. Tādā gadījumā zupai jāpielej vēl buljons vai ūdens.

8. Kad lēcas izvārījušās mīkstas, katliņu noņem no uguns, zupā iemaisa sieru un ēdamkaroti sviesta. Zupai kā piedevu pasniedz rīvētu sieru.

Sastāvdaļas

1. Siers
100 g
2. Liellopu gaļas buljons
4 glāzes
3. Žāvētas lēcas
250 g
4. Konservēti tomāti
200 g
5. Šķiņķis
200 g
6. Burkāni
2 gb
7. Pētersīļi
8. Sviests
9. Olīveļļa
10. Sīpols
1 gb
11. Sāls, pipari


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk