Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Mammas augums

Aleksis 6 gadi.  Alem saku, lai nobildē mani. Skatos bildi. Saku: "Ak dievs, resna kā govs." Ale saka:  "Ko tu sevi tā apsaukā? Tu esi maziņš ruksītis ar lielu vēderu, resnām kājām un dibenu. Tā tak, mammu, labāk skan!"   _____________________________________________________________________________________________  

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Ķiršu saldā zupa
Laiks ogu zupām!

Receptes » Zupas un buljoni

Siera puķkāpostu zupa gardām vakariņām

Recepte / Zupas un buljoni | Skatījumi 15428

Vārām zupu!

 
Foto: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Kausētais siers dzintars 1 pac.
3. Žāvēta gaļa/desa 200 g
4. Šampinjoni 15 gb.
5. Puķkāposts 1 gb.
6. Paprika 1 gb.
7. Sīpoli 1 gb.
8. Burkāni 3 gb.

Sarīvētus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas un liek katlā vārīties. Pēc brīža pievieno sagrieztus puķkāpostus (pamatsastāvdaļa). Kamēr tie vārās, apcep gabaliņos sagrieztu papriku un sēnes. Abus pievieno zupai.

Visbeidzot apcep žāvēto desu vai gaļu, kas arī nonāk turpat - katliņā. Kad visas frakcijas gatavas, karstā ūdenī izšķīdina kausēto sieru (ar Dzintaru garšīgāk, bet var likt arī kādu Ramas sieru), ko pievieno visam iepriekšminētajam. Sāli un piparus liek pēc garšas (jāuzmanās ar sāli, jo tā ir gan sierā, gan desā vai gaļā).

Piparus var likt diezgan daudz - zupa domāta pikanta, taču, ja mājās ir bērni - var arī to nedarīt. Nav sarežģīti, bet laiks aiziet, sagatavojot sastāvdaļas. Par šo zupu allaž visi ir sajūsmā.

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Arta Blumberga
Raksts publicēts 18. Aug 2016 11:00



 

LAPAS KARTE