Plovs ar vistas gaļu

 30. janvāris 2009 1:00 Recepte  skatījumi: 19140


 

Vistas šķiņķus atkaulo. Liek katlā sagrieztus gabalos un cep eļļā kopā ar vistas garšvielu (pēc izvēles). Kad gaļa apcepta, tai pievieno sarīvētus burkānus un sasmalcinātus sīpolus. Cep 5-10 min. Tad pievieno varītu ūdeni un sautē 20 min. Pieliek lauru lapas, garšvielas, piparus , tomātu mērci. Tad pievieno rīsus un veselu ķiploku. Uz lēnas uguns, ar uzliktu vāku sautē 15 - 20 min, ik pa brītiņam apmaisot. Pēc sautēšanas atstāj katlu uz plīts ar vāku un pārsegtu dvieli uz 20 min. Viss ūdens būs sasūcies rīsos. Plovs būs irdens - ar izteiksmīgu krāsu un garšu. Ķiploku var pēc procesa beigām vnk izņemt ārā. (Runājot par garšvielaam - te var variēt, bet man patīk pievienot koriandru:)) Labu ēstgribu!

Sastāvdaļas

1. Lauru lapas , pipari melni
3 gab.
2. Garsviela vistai
50 grami
3. Tomatu merce pasaka
500 grami
4. Vistas skinki
1 kg
5. Sīpoli
400 grami
6. Burkāni
500 grami
7. Basmati risi
4 grami
8. Ķiploks


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk