Gaileņu mērcīte

FOTO: Shutterstock.com

Sezonas laikā salasīt sēnītes, noskalot, censties neberzēt. Katliņā ielej eļļu, tad sēnītes plūkā ar rokām un met iekšā (nav ieteicams sēnes griezt, tās zaudē vitamīnus:)) Kad apmēram puse no visām sēnītēm ir grāpītī, var katliņam pielaist uguni un turpināt plūkaat sēnītes. Kad čaukst, tad apmaisa, bet tas ir tikai līdz brīdim, kad tās sasulosies...Būs baigi daudz šķidrumiņš... Katliņam uzliek vācinju, ļauj tur tusēties, tad, kad šķidrums ir novārījies, nedaudz atsedzot sēnes, pievieno buljonus... Pavāra vēl nedaudz, bet neļauj šķidrumam izvāriities....pievieno saldo krējumu....un neviens neticēs, ka to gatavojaat jūs... Labu apetīti!:)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Uudeni nevajag-vieniigi, ja ir paarsaaliits, tad var atskaidiit
  • Saali, ja grib, liek, bet labak ne
  • Siipolinju
  • Kiplocinju
  • Eļļa
  • Sēņu buljons
  • Saldais krejums