Spageti ar baziliku un tomātu mērci

 30. maijs 2016 15:00 Recepte  skatījumi: 7015

Mazliet neparasta spegeti recepte



Foto: Shutterstock.com

Smaržīgi!


 

Bazilika lapas atdala no kātiņiem, noskalo aukstā ūdenī un sakapā.

To daudzumam jābūt 1 1/2-2 glāzēm.

Baziliku, tomātus, sasmalcinātus ķiplokus, olīveļļu, 1 tējkaroti sāls un piparus liek neaizvākotā pannā un karsē 15 minūtes.

Ja vajadzīgs, pievieno vēl sāli. Spageti izvāra 4 litros sālīta ūdens.

Spageti nosusina, ātri liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, izcilā.

Pasniedz galdā nekavējoties.

Ēdienam nav ieteicams pievienot rīvētu sieru.

 

Avots: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Olīveļļa
1 glāzes (vai vairāk)
2. Sāls pēc garšas
3. Spageti
500
4. Paliels bazilika saišķis
5. Ķiploku daiviņas
5
6. 2 glāzes gabalos sagrieztu, savā sulā konservētu tomātu (bez sulas)
7. Svaigi malti pipari
6 šķipsniņas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk