Spageti ar baziliku un tomātu mērci

Viegli pagatavojama spegeti recepte.

Smaržīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Smaržīgi!

 

Bazilika lapas atdala no kātiņiem, noskalo aukstā ūdenī un sakapā.

To daudzumam jābūt 1 1/2-2 glāzēm.

Baziliku, tomātus, sasmalcinātus ķiplokus, olīveļļu, 1 tējkaroti sāls un piparus liek neaizvākotā pannā un karsē 15 minūtes.

Ja vajadzīgs, pievieno vēl sāli. Spageti izvāra 4 litros sālīta ūdens.

Spageti nosusina, ātri liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, izcilā.

Pasniedz galdā nekavējoties.

Reklāma
Reklāma

Ēdienam nav ieteicams pievienot rīvētu sieru.

 

Avots: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 1.glāzes (vai vairāk)
  • Sāls pēc garšas
  • Spageti - 500
  • Paliels bazilika saišķis
  • Ķiploku daiviņas - 5
  • 2 glāzes gabalos sagrieztu, savā sulā konservētu tomātu (bez sulas)
  • Svaigi malti pipari - 6.šķipsniņas