Sarkano kāpostu zupa

 28. februāris 2016 10:00 Recepte  skatījumi: 6811

Īsta ziemas zupa!



Foto: Shutterstock.com

Krāsu dažādībai pieber kāzu zirnīti!


Cūkas gaļu dažas minūtes vāra nelielā ūdens daudzumā, tad izņem no katla, atdzesē un sagriež strēmelēs. Ķiploku, sīpolu un šķiņķi sautē eļļā, līdz sīpoli un ķiploki sāk nedaudz mainīt krāsu.

Pievieno sagrieztus kāpostus, selerijas, cūkas gaļu, sagrieztus konservētos tomātus, ķimenes un turpina sautēt, līdz kāposti saplok.

Kad kāposti kļuvuši mīksti, pielej buljonu, pieber 2 tējkarotes sāls, piparus un vāra slēgtā traukā uz ļoti lēnas uguns apmēram stundu.

Uz pannas viegli apbrūnina desiņas. Taukvielas izmantot nav ieteicams.

Desiņām jābūt no visām pusēm vienmērīgi apceptām.

Katlu liek atpakaļ uz uguns, uzvāra, pievieno cīsiņus un 1/2 no samaltajām pupiņām. Virumu apmaisa un lēni vāra 15 minūtes.

Tad pievieno atlikušās pupiņas, pieber sāli un nepieciešamības gadījumā pielej vēl buljonu. Turpina vārīt 10 minūtes. Ķiplokus apbrūnina eļļā.

Eļļu caur sietiņu ielej zupas katlā un 15 minūtes lēni vāra. Zupu pasniedz kopā ar grauzdētu baltmaizi.

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Cūkas gaļa
100 gr
3. Ķiploks
2 daiviņas
4. Sīpols
1 gab
5. Žāvēts cūkas šķiņķis
100 gr
6. Olīveļļa
7. Sarkanie kāposti
500 gr
8. Ķimenes
9. Konservēti tomāti
200 gr
10. Selerijas
11. Buljona kubiņi
12. Cīsiņi
200 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk