Pasatelli - itāļu siera zupa

FOTO: Shutterstock.com

Buljonu uzvāra. Kamēr tas vārās, uz dēlīša sajauc sieru ar rīvmaizi un muskatriekstu. Izveido uzkalniņu ar iedobumu vidū. Iedobumā iesit olas un masu rūpīgi samīca. Maisījumam jābūt biezputras konsistencē. Gaļas māļamajā mašīnā ieliek disku ar vislielākajiem caurumiņiem. Kad buljons ir izvārījies, masu sāk malt. Vēlams, lai no gaļas mašīnas tā tieši nonāktu katlā ar buljonu. Zupu vāra 1-2 minūtes. Tad katlu noņem no uguns un ļauj zupai 5 minūtes nostāvēties. Zupu pasniedz sasildītos dziļajos šķīvjos. Atsevišķi bļodiņās pasniedz svaigi sarīvētu Parmas sieru. Muskatrieksta devu var palielināt, bet tikai nedaudz. Tā garša nav noteicošā un nedrīkst būt pārāk jūtama.

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Rīvmaize - 1/3 .glāzes
  • Parmas siers - 200.gr
  • No dažādas gaļas vārīts buljons - 7 .glāzes
  • Muskatrieksts
  • Olas - 2.gab