Pasatelli - itāļu siera zupa

 03. janvāris 2018 13:00 Recepte  skatījumi: 2953



Foto: Shutterstock.com


Buljonu uzvāra. Kamēr tas vārās, uz dēlīša sajauc sieru ar rīvmaizi un muskatriekstu. Izveido uzkalniņu ar iedobumu vidū. Iedobumā iesit olas un masu rūpīgi samīca. Maisījumam jābūt biezputras konsistencē. Gaļas māļamajā mašīnā ieliek disku ar vislielākajiem caurumiņiem. Kad buljons ir izvārījies, masu sāk malt. Vēlams, lai no gaļas mašīnas tā tieši nonāktu katlā ar buljonu. Zupu vāra 1-2 minūtes. Tad katlu noņem no uguns un ļauj zupai 5 minūtes nostāvēties. Zupu pasniedz sasildītos dziļajos šķīvjos. Atsevišķi bļodiņās pasniedz svaigi sarīvētu Parmas sieru. Muskatrieksta devu var palielināt, bet tikai nedaudz. Tā garša nav noteicošā un nedrīkst būt pārāk jūtama.

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Rīvmaize
1/3 glāzes
2. Parmas siers
200 gr
3. No dažādas gaļas vārīts buljons
7 glāzes
4. Muskatrieksts
5. Olas
2 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk