Rauga pankūkas ar āboliem un rozīnēm

 29. janvāris 2009 13:00 Recepte  skatījumi: 2387



Raugu iejauc vienā glāzē piena, pieber nedaudz cukura un miltu un uzglabā siltumā, lai uzrūgst. Uzrūgušā masā ielej atlikušo pienu un miltus, pievieno olu dzeltenumus un nedaudz sāls. Masai pieber noskalotas rozīnes, gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus ābolus. Visu rūpīgi samaisa, pielej izkausētu sviestu, pieliek saputotos olu baltumus. Nedaudz patur, lai mīkla vēlreiz uzrūgtu. Pankūkas cep uzkarsētās taukvielās. Pirms pasniegšanas var apslacīt ar kausētu sviestu.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Piens
2 glāzes
3. Milti
1 glāze
4. Olas
2 gab
5. Raugs
10 gr
6. Rozīnes
200 gr
7. Sviests
3 ēd. kar.
8. Skābi āboli
5 gab.
9. Cukurs pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk