Pildīta paprika

Pildītu papriku gatavot ir ļoti vienkārši. To var pildīt arī ar rīsiem un gaļu.

FOTO: Shutterstock.com

Pildītu papriku gatavot ir ļoti vienkārši. To var pildīt arī ar rīsiem un gaļu.

Papriku sagriež četrās daļās, notīra un nomazgā. Uzliek uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru un iepriekš sakarsētā krāsnī cep 200°C 15 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, ļauj nedaudz pastāvēt, nomizo un pārgriež uz pusēm, izgriež kātiņu pamatnes, ar karoti izņem sēklas. Tomātu mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Ķiploku un sīpolu smalki sakapā. Sajauc balzāmetiķi, olīveļļu, ķiplokus, sāli un piparus. Pārlej tomātiem, visu labi samaisa un iepilda paprikas ceturtdaļās. Sieru sagriež mazos kubiņos un vienmērīgi sadala uz paprikas daļām. Pārkaisa ar baziliku. Pasniedz ar rīsiem vai sviestā apceptiem kartupeļiem.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sāls, pipari
  • Olīveļļa
  • Balzāmetiķis
  • Sīpols - 1.gab
  • Ķiploks - 2.daiviņas
  • Ķiršu tomātiņi
  • Paprika - 4.gab
  • Siers
  • Baziliks