Pildīti kolrābji

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kolrābjus nomizo un vāra verdošā sālsūdenī 15 minūtes. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, ļauj nedaudz pastāvēt, pēc tam nomizo. Tomātus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kātiņu pamatnes, ar karoti izņem sēklas. Tomātu mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploku daiviņu nomizo un smalki sagriež. Pētersīļus sajauc ar tomātu gabaliņiem, sīpoliem un ķiploka daiviņu. Kolrābjus izņem no ūdens, katram nogriež vāciņu un izgrebj. Vāciņu un izgrebto dārzeņa mīkstumu smalki sagriež un pievieno tomātu maisījumam. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti dadžu eļļas un sautē tajā tomātu un kolrābju maisījumu aptuveni 5 minūtes. Pieber miltus, piparus un jūras sāli un iepilda izgrebtajos kolrābjos. Ar atlikušo dadžu eļļu ietauko ugunsdrošu formu. Ieliek tajā kolrābjus. No dārzeņu buljona, skāba krējuma un citrona sulas sajauc mērci un pusi no tās pārlej kolrābjiem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī vidējā karstumā 20 minūtes, īsi pirms gatavošanas beigām kolrābjus pārlej ar atlikušo mērci. Sīpollokus sagriež un pirms pasniegšanas pārkaisa ar tiem ēdienu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Citrona sula
  • Kolrābji - 2
  • Tomāti
  • Ķiploki - 2.daiviņas
  • Sīpols - 1
  • Selerijas
  • Eļļa
  • Sāls, pipari
  • Kviešu milti
  • Dārzeņu buljons kubiciņos
  • Skābs krējums
  • Sīpolloki