Melnsaknes ar citrona merci

 29. janvāris 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 3646


Foto: mammamuntetiem.lv


Melnsaknes rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, nomizo un sagriež mazos gabaliņos, uzreiz ieliek etiķūdenī, lai tās nekļūst tumšas. Ļauj nedaudz ievilkties, pēc tam liek verdošā sālsūdenī un vāra 25 minūtes. Notecina sietā, ūdeni, kurā vārījušās saknes, saglabā. Norīvē citrona miziņu, izspiež citrona sulu. Katliņā ielej aptuveni 5 ēdamkarotes dārzeņu novārījuma, pievieno citrona mizu un sulu, sviestu un melnsaknes, uzvāra un pieber garšvielas.

Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Sastāvdaļas

1. Muskatrieksts
2. Pipari
3. Sviests
4. Citrons
1 gab
5. Jūras sāls
6. Balzāmetiķis
7. Melnsaknes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas