Risoto ar sēnēm

 29. janvāris 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 11709



Foto: Shutterstock.com


Sēnes noslauka sausas, pēc vajadzības sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolu nomizo, smalki sagriež un apsautē sviestā. Pievieno sēnes un sautē aptuveni 2 minūtes. Iejauc rīsus. Pieber sāli, piparus un salvijas lapas. Pielej baltvīnu, maisot ļauj izvārīties. Pakāpeniski pielej karstu ūdeni. Pa reizei apmaisot, rīsus gatavo aptuveni 25 minūtes. Iemaisa atlikušo sviestu. Olīveļļu uzkarsē pannā, apcep atlikušās salviju lapas un pārkaisa ēdienam. Pārkaisa ar Parmas sieru un pasniedz pēc iespējas karstu.

Sastāvdaļas

1. Baltvīns
100 ml
2. Salvijas lapas
3 ēdamkarotes
3. Pipari
4. Jūras sāls
5. Risoto rīsi
6. Sviests
7. Sīpols
1 gab
8. Parmas siers
9. Sēnes
10. Olīveļļa
ēdamkarotes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk