Rudens salāti

 29. janvāris 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 5098



 

Notīra sausas sēnes, sagriež četrās daļās un apslaka ar citrona sulu. Tomātus nomazgā, izgriež tiem kātiņu pamatnes, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež daiviņās. Salātus notīra, nomazgā un saplucina gabaliņos. Labi notecina un kopā ar sēnēm un tomātiem sakārto uz diviem šķīvjiem. Vistas gaļu sagriež plānās šķēlēs, apcep 2 ēdamkarotēs sakarsētas olīveļļas aptuveni 4 minūtes, uzkaisa sāli un piparus. Ļauj atdzist un pārliek salātiem. Ķiploka daiviņu un sīpolu nomizo, smalki sagriež un samaisa kopā ar atlikušo olīveļļu, balzāmetiķi un cukuru. Pārlej salātiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.

Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Sastāvdaļas

1. Balzāmetiķis
4 ēdamkarotes
2. Mazs sīpols
3. Ķiploks
1 daiviņa
4. Pipari
5. Jūras sāls
6. Olīveļļa
4 ēdamkarotes
7. Cāļa krūtiņas fileja
200 g
8. Galviņsalāti
100 g
9. Tomāti
150 g
10. Lapu salāti
100 g
11. Citrona sula
1 gab
12. Nelieli šampinjoni
200 g
13. Pētersīļi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk