Ķirbju pīrāgs jeb klasiskais "Pumpkin cake"

Visu laiku vislabākais veids, kā gardu muti notiesāt ķirbi!

Šis ķirbja pīrāgs mūsu ģimenē garšo kā lielajiem, tā mazajiem ģimenes locekļiem! Gatavojam to katru rudeni.

FOTO: Shutterstock.com

Šis ķirbja pīrāgs mūsu ģimenē garšo kā lielajiem, tā mazajiem ģimenes locekļiem! Gatavojam to katru rudeni.

Ķirbi sagriez gabaliņos, mazliet pielej ūdeni un sautē līdz gatavs. Tad sablenderē, izberz caur sietu (esmu neberzusi, un tāpat ļoti labi!), sajauc ar kondensēto pienu un mīkstu sviestu. Pievieno olas, citrona sulu, garšvielas un beigās iemaisi mannu. Lej apaļā veidnē un cep 150 grādos kādu stundu. Var cept arī mazliet ilgāk, lai sanāk skaisti brūna.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Mazliet sāls
  • Ķirbis 600 g
  • Iebiezināts piens 1 bundža
  • 2 gab. olas
  • Sviests - 60 g
  • Manna - 100 g
  • Vanilīncukurs - 1 paciņa
  • Kanēlis - 1 tējk.
  • Citrona sula - 1 ēdamkarote

Saistītie raksti