Ābolu salāti

 28. janvāris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 1578



Skābus vai saldskābus ābolus nomazgā. Mizu var nomizot, bet var arī nemizot. Izņem serdes un ābolus sagriež daiviņās, liek vārošā cukurūdenī, kam pēc garšas pieliek mazliet etiķa, kanēli un krustnagliņas. Kad āboli uzvārās, katliņu noņem no plīts un ļauj atdzist. Kad āboli būs atdzisuši, tiem jābūt vajadzīgajā gatavībā, t. i., mazliet stingriem, bet ne kraukšķīgiem, kā negataviem. Āboli nekādā ziņā nedrīkst izšķīst. Pasniedz pie zivju un gaļas ēdieniem gan siltajā, gan aukstajā galdā.

Sastāvdaļas

1. Krustnagliņas
2. Kanēlis
3. Etiķis
4. Cukurs
5. Āboli


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk