Garda bērnības laika recepte - auzu ķīselis

 13. janvāris 2017 16:00 Recepte  skatījumi: 11102



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Tas gatavots dažādi, bet parastākais veids bijis šāds. Nesijāti auzu milti, iejaukti karstā ūdenī. Milti bērti tik daudz, ka iznākusi pabieza putra vai iejava. Šī iejava nolikta siltā vietā, lai krietni uzrūgst, parasti milti iejaukti vakarā un pa nakti raudzēti. Otrā dienā iejava atšķaidīta ar ūdeni un izkāsta caur sietu. Izkāstā tume liela katlā un pastāvīgi maisot vārīta, tad pieliets piens, vai pielikti tauki un ķīselis bijis gatavs. Ķīselis ēsts kopā ar saldu pienu, izkausētiem taukiem vai saldu ievārījumu.

Sastāvdaļas

1. Auzu milti
2. Piens vai tauki
3. Ievārījums


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk