Sutnes - kulinārā mantojuma recepte

 28. janvāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 5197



Foto: mammamuntetiem.lv


Ņemti rudzi, kvieši, mieži, auzas, zirņi, pupas — no katras labības pa daļai, sabērti kopā un katlā apvārīti. Pēc tam apvārītā labība sabērta uz palagiem un saulē vai krāsnī izžāvēta (reizēm arī mazliet apgrauzdēta), tad samalta un izsijāta. Tā pagatavotie milti bērti saldā pienā vai rūgušpienā un ēsti šķidras putras veidā. Izcilākos gadījumos šim strēbeklim likts klāt vēl sāls vai skābs krējums.

M. Āriņa. Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
2. Sāls
3. Piens vai rūgušpiens
4. Zirņi
5. Auzas
6. Mieži
7. Rudzi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk