Grūdenis jeb zīdenis

 28. janvāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 12995



Miežus saber piestā un, ar cirvja kātu stampājot, nogrūž sēnalas. Lai sēnalas vieglāk atdalītos, miežiem piejaukti ledus gabaliņi, vai arī laiku pa laikam pārslacīti ar ūdeni, vai pārkaisīti ar sniegu. Pēc tam nogrūztie graudi izžāvēti, izsijāti un vārīti kopā ar pākšķaugiem (zirņiem vai pupām) un cūkas galvu vai astes kaulu.

M. Āriņa. Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.

Sastāvdaļas

1. Mieži
2. Pupas vai zirņi
3. Cūkas galva vai astes kauls
4. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas