Ko par gultas dzīvi mums atklāj vīrieši

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Pārliecība, ka vīriešiem patīk runāt par seksu, manuprāt, ir maldīga. Un te es nedomāju plātīgus mutes brūķētājus, kas zem grādiem gatavi sastāstīt zilus brīnumus. Mana pieredze rāda, ka sievietes par seksu savā starpā runā daudz vairāk (un atklātāk!) nekā vīrieši.

Labs sekss varētu būt tad, kad tu spēlē sievieti kā ģitāru, un viņa atbild taviem melomāna pieskārieniem...

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

Labs sekss varētu būt tad, kad tu spēlē sievieti kā ģitāru, un viņa atbild taviem melomāna pieskārieniem...

Kādu dienu veicu nelielu eksperimentu: nosūtīju pazīstamiem vīriešiem īsu vēstulīti, kurā lūdzu viņus man izstāstīt, ar kādām problēmām viņiem jāsaskaras seksā. Iespējams, tāpēc, ka pazīstu lielāko daļu uzrunāto vīriešu sievu un draudzeņu, mana pastkaste neplīsa aiz lepnuma par saņemto atbilžu skaitu. Patiesībā vajadzēja pat vairākkārt skaidrot, ka tā nav perversa ziņkāre, viltīgi slazdi vai daļa no lielākas sazvērestības shēmas, bet gan tīri profesionāla interese un nepieciešamība uzrakstīt par to, kas vīriešus uztrauc seksā.


Pareizā smarža un fluīdi
Iespējams, vaicājot par problēmām, piegāju lietai no nepareizās puses un viņi nebija gatavi atklāt man savas vājās vietas, trūkumus vai mīnusiņus. Varbūt bijās, ko es padomāšu, uzzinot, ka viņam kaut kā pietrūkst vai kaut kas nepatīk? Galu galā — cik daudzi no mums ir līdz galam godīgi un atklāti ar savu partneri, kur nu vēl ar ziņkārīgu paziņu... Atvērties un uzticēt otram cilvēkam tik intīmu savas dzīves daļu kā sekss nav nemaz tik vienkārši. Var būt, ka nepazīstami vīrieši, par kuru personīgo dzīvi es neko nezinu, daudzmaz anonīmā aptaujā būtu atklājuši vairāk.

 

Labs sekss varētu būt tad, kad tu spēlē sievieti kā ģitāru, un viņa atbild taviem melomāna pieskārieniem.


Tomēr ne visi no uzrunātajiem vīriešiem klusēja, šo to jau es uzzināju. Daži, kas nebija gatavi stāstīt par problēmām, vismaz atklāja, kāda viņu skatījumā ir laba seksa veiksmes formula. Kā raksta kāds draugs, visnotaļ simpātisks un sieviešu iecienīts tēls: „Viss ir ļoti vienkārši! Jābūt saderībai, fluīdiem, interesei, smaržai, kaut kāda līmeņa dvēseles radniecībai un šķipsniņai neizskaidrojama pievilkšanās spēka. Tad problēmu nav vispār, un pat impotentam sāks stāvēt un zāles nevajadzēs.” Nu re! Tātad vīrietim nav gluži vienalga, ar ko viņš pārguļ. Viņš tieši tāpat kā sieviete ilgojas pēc radniecīgas dvēseles, taču visnotaļ daudz atstāj tieši mistiskās savstarpējās ķīmijas ziņā.
 „Nesaskatu baisas problēmas savā seksā,” raksta kāds cits. „Labs sekss varētu būt tad, kad tu spēlē sievieti kā ģitāru, un viņa atbild taviem melomāna pieskārieniem.” Vai tas nozīmē, ka sekss ir burvīga abu partneru saspēle, ja sieviete atsaucas uz vīrieša vēlmēm un ierosinājumiem? Un, jo prasmīgāks, daudzpusīgāks mūziķis, jo krāšņāk izskan viņa rokās nokļuvušais instruments? Man patīk šis domu gājiens!

Reklāma
Reklāma

 

Cilvēki vairāk uzmanības pievērš tam, lai varētu atskaitīties savā un, iespējams, draugu priekšā, ka ir gulējuši ar trim dažādiem partneriem šajā nedēļā, nevis piedomā par seksuālo attiecību kvalitāti.


Ar ko mīlēties?
Sev par prieku un pārsteigumu pastkastē atrodu arī kādu garāku vēstuli. „Tā galīgi nebūs kaut kāda lielība vai nevēlēšanās teikt (pati taču zini, ka tev es pastāstītu!), bet man šoreiz galīgi nav, ko stāstīt šajā sakarā. Jā, šad tad kaut kas nesanāk, es pat īsti neatceros, kad un kas, bet mani tas īpaši neuztrauc. Parasti viss ir 83–92% robežās!” Jūsuprāt, ievads nav daudzsološs? Nu, tad lasīsim tālāk: „Ja man būtu draudzene, tad gan vajadzētu iespringt, kā padarīt to visu interesantāku utt. Ja rastos kādi jautājumi, es tos vienkārši izrunātu ar meiteni, un viss.” Ak jā... Patiesības stunda. Nav brīnums, ka drosmīgāk runā tas, kam pašreiz nav pastāvīgas meitenes pie sāniem. Un es varu droši apgalvot: tas nav tāpēc, ka puisim būtu kāda vaina. Tieši otrādi. Viņš ir dzīvs pierādījums tam, ka ne visi lieliskie puiši jau ir aizņemti un dažreiz vīrieši meklē savu īsto tikpat ilgi kā sievietes.
Jebkurā gadījumā draugs vēstules noslēgumā liek aizdomāties par kādu visnotaļ nopietnu tēmu, proti, kāda ir mūsdienu sabiedrības seksualitāte vispār. „Esmu pamanījis, ka pēdējā laikā liela daļa sabiedrības nevis domā, kā nodarboties ar seksu, bet — ar ko to darīt. Cilvēki vairāk uzmanības pievērš tam, lai varētu atskaitīties savā un, iespējams, draugu priekšā, ka ir gulējuši ar trim dažādiem partneriem šajā nedēļā, nevis piedomā par seksuālo attiecību kvalitāti.” Nu re! Vai nav patīkami dzirdēt no vīrieša, ka viņš šādu sugas brāļu lielību un neizvēlīgu kniebšanos neuzskata par vērtību? Tiesa, pavisam bez seksa jau arī nevar. Rakstīt vēstulītes ar roku, skatīties saulrietu un seksu uzskatīt par svētkiem? Nē. Visam jābūt līdzsvarā. Vīrieši vienlīdz stipri vēlas gan sievietes dvēseli, gan miesu.
Un kā domā Tu? Dalies pieredzē un pievieno to šeit!