Zirņu pikas svētku galdam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmērcētus zirņus un kartupeļus izvāra mīkstus un samaļ gaļas mašīnā (vai sakuļ ar blenderi), klāt pievieno sviestu, sāli un pienu (piena var būt arī mazāk, lai masa nesanāk šķidra!), lai veidotos vienmērīga masa. No masas veido apaļas bumbiņas, ko pasniedz ar speķi, kas sacepts kopā ar sīpoliem. Var darīt arī tā: Ziemassvētku vakarā jāceļ galdā zirņi, un, ja tev zirņu pikas šķiet pārāk sarežģītas, gatavo taukšķētus zirņus. Tas darāms šādi: pelēkos zirņus sālsūdenī novāra gandrīz gatavus. Tas tos uzber uz ietaukotas pannas un cepeškrāsnī apbrūnina.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Pelēkie zirņi
  • Kartupeļi
  • Piens
  • Žāvēts speķis
  • Sīpols - 1
  • Sviests
  • Sāls