Ķirbju biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Inese Stuģe

Ķirbi iztīra, izņem sēklas un nomizo. Porcijai paredzēto ķirbja šķēli sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Eļļu nedaudz uzsilda, tajā ieber sarīvēto ķirbi, atstāj uz mirkli, tad pievieno ūdeni, uzliek katlam vāku, un ēdienu sautē uz mērenas uguns minūtes 10 līdz 15. Kad ķirbis izvārīts, ļauj tam atdzist, ar smalcinātāju pārvērš biezenī, vēlreiz pārbauda, vai ēdiens nav par karstu – nu varat to piedāvāt savam mazulim. Ja gadījies izvārīt pārāk lielu ēdiena daudzumu, ķirbja biezeni, sadalot ēdienu trīs ēdamkarotes lielās porcijās un saliekot tās ēdienu saldēšanai paredzētajos maisiņos vai stikla burciņās ar vāku, varat uzglabāt nākamajām ēdienreizēm ledusskapja saldējamajā kamerā. Putras pietiks trim porcijām vai vienai maltītei 1 pieaugušajam un 1 bērnam

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ūdens - 100.ml
  • Eļļa - 1.ēdamkarote
  • Ķirbis - 300.g