Zaļā aukstā zupa

Nepieciešams:

2 burciņas pa 500 gr Rjaženka vai biolakto, tīrkultūra, paniņas

300 gr redīsi

nedaudz ūdens

100 gr mung pupiņas (var jebkuras citas mazās pupiņas)

aptuveni 200 gr spināti vai skābenes

2 - 3 kartupeļi

3- 4 īsie gurķi

piparmētru lapas (lielās aptuveni 3 lapiņas)

baziliks

1 tējkarote asafoetida, cumin

1/4 čili, sāls

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Pagatavošana:

Novāra pupiņas (pirms tam izmērcējot), kartupeļus sagriež un novāra, dārzeņus un lapas sagriež, sajauc kopā ar rjaženku. Visas garšvielas var sajaukt nelielā daudzumā rjaženkas, lai vienmērīgi izmaisās + nedaudz ūdens, ļauj 30 minūtes ievilkties, beigās pievieno pāris piles citrona sulas.
P.S. visas augstākminētās garšvielas var nopirkt shivas centrā, bet var iztikt arī ar sāli un čilī! Zupa ļoti, ļoti garda :)

 

 

Iesūtījusi:

Egija,

Auksto zupu olimpiādes

Reklāma
Reklāma

dalībniece

 

Sastāvdaļas