Aukstā zupa ar tomātu sulu vai malkas zāģēšanas talkas zupa:)

Nepieciešams:

Krabju nūjiņas

vārīta desa

svaigi gurķi

zaļumi

paprika (nedaudz)

konservēta kukurūza

melnās olīvas

tomātu sula

sāls, cukurs

ūdens

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana:

 

Visas nepieciešamās sastāvdaļas sagriež, pielej tomātu sulu, ūdeni, proporcijas atkarīgas no tomātu sulas, ja biezāka, tad vairāk var pieliet ūdeni, tad pievieno sāli un cukuru pēc garšas, ja vēlas arī maltos melnos piparus. Zupu ieteicams iemaisīt jau iepriekšējā vakarā!
Pirmo reizi šo zupu pagatavoju gatavojoties malkas zāģēšanas talkai draugu ģimenē. Talcinieku bija daudz, tāpēc arī zupu maisīju 10 litru katlā. Rezultātā bija 7,5 litri zupas no 3 litriem sulas. Nu jau ceturto gadu visi malkas talkā gaida manu auksto zupu:)
Un ideja radās ļoti vienkārši - manam vīram negaršo bietes:)

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Inese Daugaviete,  Auksto zupu olimpiādes dalībniece

 

Sastāvdaļas