Spāņu aukstā zupa salmoreho (salmorejo)

 29. maijs 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 4110

Šī ir lieliska aukstās tomātu zupas recepte!



Nepieciešams:

1 kg tomātu vai  1l  tomātu sula

1 gab sakaltusi baltmaize

sīpoli

sāls pēc garšas

ābolu etiķis pēc garšas

2 vārītas olas

100g kūpinātas desas

3 ķiploku zobiņi

Pagatavošana:

Uzliec vārīties olas.Tomātus sagriez četrās daļās, izgriez astītes vietu, sīpolu nomizo, maizi sagriez kubiciņos.Visu saliec traukā un sablendē. Pievieno sāli, etiķi, augu eļļu un ķiplokus. Sablendē vēlreiz. Olas sagriez (kā pašam labāk patīk - kubiciņos vai daiviņās), kūpinātu desu arī sagriez kubiciņos. Pasniedz dziļā šķīvī, pievienojot pa 1 ēdamkarotei olu un desu. Ja zupa ir pārāk bieza, var pievienot ūdeni. Jāpasniedz auksta, var ielikt arī kādu ledus gabaliņu.
 
 

Iesūtījusi: Santa Muceniece, Auksto zupu olimpiādes dalībniece



0 Pievienot komentāru

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk