Kā mazināt darba dienu rītu jampadraci

Īpaši traki ir rīti, ja ģimenē ir mazi bērni, jo viņu rīcību un reakciju ieplānot nav iespējams. Ar milzīgu apmierinājumu konstatējat, ka pirmo reizi šonedēļ laikā tiksiet uz darbu, un tieši tajā mirklī, kad aizverat aiz sevis ārdurvis, divgadīgā meita paziņo, ka grib uz podiņa... Padomi, kā mazināt lielo rīta skrējienu.

Kā mazināt darba dienu rītu jampadraci

FOTO: Shutterstock.com

No šādām un līdzīgām situācijām, kad mazais jāved atpakaļ istabā, jāvelk nost kombinezons, cimdi, šalle, cepure..., protams, grūti izbēgt, bet, lai mazinātu rīta apjukumu, ir daudzas lietas, par kurām var parūpēties jau iepriekšējā vakarā. No rīta katra minūte ir svarīga!
 


Gatavošanās nākamajai dienai

Reklāma
Reklāma
  • Jau iepriekšējā vakarā izdomājiet, ko vilksiet mugurā paši un bērniem, sameklē to un noliec “kaujas gatavībā”. Tad netiks savandīts skapis, drudžaini meklējot rūtaino krekliņu, kurš, izrādās, jau ilgi atrodas netīrās veļas grozā.
  • Laikapstākļus precīzi paredzēt grūti, tāpēc izdomā, kā mainīsi savu iepriekšējā vakarā sagatavoto tērpu, ja laiks būs citāds, nekā bija domāts.
  • Parūpējies, lai kurpes, ko plāno vilkt, ir nopucētas un soma salikta jau iepriekšējā vakarā. Kā zināms, sieviešu somiņās mēdz atrasties neiedomājami daudz elementu un to pārlikšana no vienas somas citā aizņem krietnu laiku. Neaizmirsti somā ielikt arī produktu iegādes sarakstu vakariņām!
  • Pirms gulētiešanas pārbaudi, vai nav jāuzlādē mobilais telefons, lai no rīta tas nebūtu steigā jāliek lādēties, jo tādās reizēs to viegli aizmirst mājās.
  • Ja pirms iešanas uz darbu mēdzat likt mazgāties veļu, saliec to veļas mašīnā jau iepriekšējā vakarā, lai no rīta atliek tikai nospiest podziņu.
  • Ja šie padomi nelīdz, tad diemžēl vienīgais, kas atliek, – uzlikt modinātāju nedaudz agrāk un celties uzreiz, kad tas ir nozvanījis.
  • Celieties agrāk par bērniem.
  • Ja vien tas ir iespējams, celieties no rīta nedaudz agrāk par bērniem, lai jums būtu iespēja netraucēti nomazgāties, saģērbties un pagatavot brokastis. Kad bērni celsies, jūs jau būsiet gatavi jaunai dienai, un bērnu nogurums, lēnās kustības un rīta niķi vairs neliksies tik kaitinoši.

    Izmantotā literatūra: Zaiga Strautmane. Ikdiena ar mazuli. Praktiski padomi mazu bērnu vecākiem. R: Jumava, 2008; www.jumava.lv


     

Saistītie raksti