Uzbur ziemas attēlu!

Aiz loga tik skaista, balta ziema! Kopā ar bērnu iemūžiniet to zīmējumā, līmējumā, gleznojumā vai aplikācijā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Guaša krāsas

Guaša krāsas ir ļoti piemērotas ziemas gleznošanai, jo vienam slānim nožūstot, tam pa virsu var klāt nākamo. Tas nozīmē, ka varat nokrāsot lapu vienā tonī (zilā, zaļā vai brūnā) un tam pa virsu gleznot baltus, apsnigušus kokus, mājas un krītošas sniega pārslas.

 

Akvarelis

Ja jums labāk gleznot un pludināt ar akvareļu krāsām, lai uzburtu skaistu ziemas dienu, ņemiet palīgā krītiņus! Ar baltu krītiņu uzzīmējiet visu, ko vēlaties redzēt bildē un pēc tam pārklājiet ar akvareļkrāsām.

 

Aplikācijas un līmēšana
Ļoti vienkārši attēlot sniegu ar aplikāciju papīra palīdzību. Sniegu un apsnigušas lietas līmējiet ar balto papīru.

Reklāma
Reklāma

 

Reljefains zīmējums
balta un pūkaina sniega efektu var radīt ar vates palīdzību. Sākumā uzzīmējiet vai uzglenojiet zīmējumu, pēc tam pa virsu ar maziem vates gabaliņiem salīmējiet sniegu un krītošas pārslas.

 

Aizklātā tehnika (skati galerijā)
Uz vienas papīra lapas uzzīmē dzīvniekus vai priekšmetus, ko vēlaties redzēt attēlā (var izmantot iepriekš uz kartona uzzīmētus šablonus), uzliekat tos uz papīra lapas (var piestiprināt ar skoču) un pārklājiet lapu ar guaša, akavareļa krāsu, nopūtiet ar pūšamajiem flomasteriem vai citām krāsām. Vietas, kur bijuši šabloni palikušas baltā krāsā.

 

Kā sniegotu ziemas ainu uzbur tava atvase?